Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami

Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami
Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami

Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami to bardzo smaczne roladki nadziewane sałatą, pomidorkami, a także serem mozzarella, a następnie panierowane, usmażone i dopieczone w piekarniku.

Roladki smakują wyśmienicie, nie są przesuszone, a roszponka i pomidorki nadają im bardzo fajny smak.

Całość świetnie się komponuje i wybornie smakuje. 🙂

 

Przepis na 4 sznycle z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami.

 

SKŁADNIKI:

4 sznycle z indyka

sól

czarny pieprz mielony

1/2 opakowania roszponki ( dwie garści )

4 suszone pomidorki

1/2 kulki mozzarelli

tarta bułka do panierowania

2 jajka

olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Sznycle z indyka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem.

Posolić i oprószyć pieprzem.

Sałatę opłukać, ostrożnie osuszyć i posiekać na drobno.

Pomidorki pokroić w paseczki.

Ser mozzarella pokroić na cztery plasterki.

Na każdym rozbitym kawałku sznycla układać kawałek mozzarelli, sałatę i paski suszonych pomidorów.

Zawinąć roladki, a następnie panierować w jajku, tartej bułce, ponownie w jajku i ponownie w tartej bułce.

Na patelni rozgrzać olej i na gorący tłuszcz włożyć przygotowany sznycel z indyka.

Smażyć z każdej strony na złoty kolor.

Usmażone roladki przełożyć do żaroodpornego naczynia.

Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.

Do gorącego piekarnika włożyć naczynie z roladkami i zapiekać około 10-15 minut na funkcji grzania góra-dół.

Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami podałam z frytkami i sałatką z roszponki, pomidorków i mozzarelli.

Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami

Sznycel z indyka z roszponką i suszonymi pomidorami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.