Surówka z marchwi, jabłka i kapusty pekińskiej

Surówka z marchwi, jabłka i kapusty pekińskiej
Surówka z marchwi, jabłka i kapusty pekińskiej

Surówka z marchwi, jabłka i kapusty pekińskiej w śmietanie to klasyka wśród surówek.

Pasuje do wielu dań obiadowych, a charakteryzuje się delikatnym smakiem i prostotą wykonania.

Łatwy, szybki i bardzo smaczny dodatek obiadowy.

 

Przepis na dużą miseczkę surówki z marchwi, jabłka i kapusty pekińskiej.

 

SKŁADNIKI:

2 marchwie

2 jabłka

1/2 małej kapusty pekińskiej

2 łyżki soku z cytryny

sól

czarny pieprz mielony

5-6 łyżek śmietany 18%

PRZYGOTOWANIE:

Marchew obrać, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.

Jabłka opłukać, osuszyć i obrać.

Kapustę pekińską opłukać i osuszyć.

Marchew i jabłka zetrzeć na tarce o średnich oczkach, przełożyć do miseczki.

Kapustę drobno poszatkować i dodać do potartej marchwi i jabłek.

Doprawić sokiem z cytryny, solą i czarnym pieprzem mielonym.

Do surówki z marchwi, jabłka i kapusty pekińskiej dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.

Surówka z marchwi, jabłka i kapusty pekińskiej

Surówka z marchwi, jabłka i kapusty pekińskiej

16 Replies to “Surówka z marchwi, jabłka i kapusty pekińskiej”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.