Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki to delikatna i prosta w wykonaniu surówka pasująca zarówno do mięs jaki ryb.

Smaczna, delikatna surówka doprawiona sokiem z cytryny i jogurtem naturalnym.

 

Przepis na średnią miseczkę surówki z kapusty pekińskiej i marchewki

 

SKŁADNIKI:

1/2 małej kapusty pekińskiej

1 marchew

2 łyżeczki soku z cytryny

4 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 12% lub 18%

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na drobno.

Przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny.

Marchew obrać, opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a następnie przełożyć do miseczki z kapustą pekińską.

Dodać jogurt naturalny, całość dokładnie przemieszać.

W razie potrzeby można ponownie doprawić sokiem z cytryny.

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.