
Roladki wieprzowe z porem to bardzo smaczne danie obiadowe na każdą okazję 🙂
Pyszne, kruche mięso wieprzowe nadziane wędzonym boczkiem i porem, a następnie podsmażone i duszone wraz z porami w sosie sojowym.
Całość smakuje wybornie, a danie nie jest skomplikowane w przygotowaniu.
Pyszne danie z patelni 🙂
Przepis na cztery roladki wieprzowe z porem.
SKŁADNIKI:
4 duże plastry mięsa wieprzowego ( karkówka, szynka łopatka )
4 szerokie plastry boczku wędzonego ( cienkie )
sól
czarny pieprz mielony
4 pory
3 łyżki oleju
2 łyżki ciemnego sosu sojowego
1/2 litra wody
5 ziaren ziela angielskiego
PRZYGOTOWANIE:
Plastry mięsa rozbić na cienkie kotlety, oprószyć solą i czarnym pieprzem mielonym.
Pory obrać, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie odciąć białe części, które należy przekroić wzdłuż na dwie połowy ( będą to około 8 cm kawałki ).
Na każdy plaster rozbitego mięsa wyłożyć po jednym plasterku boczku wędzonego i po dwa kawałki pora.
Zawinąć roladki – można spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać olej i na gorący tłuszcz włożyć roladki, obsmażyć z każdej strony.
Pozostałe części porów pokroić na ukośne plastry i dodać do podsmażonych roladek.
Wlać sos sojowy i wodę, dodać ziarna ziela angielskiego.
Całość dusić na małym ogniu do miękkości, w razie potrzeby dolać trochę więcej wody.
Roladki wieprzowe z porem podawać z ulubionymi dodatkami – u mnie brązowy ryż.
bardzo lubię takie roladki 😉 zawsze coś innego do środka można włozyc
Dokładnie tak, roladki to bardzo uniwersalne jedzonko 🙂
Nie pogardziłbym porem ;p
Bardzo się cieszę 🙂 Ja też nie 😉
z checią wypróbuję 🙂
Polecam, bo smakują wybornie 🙂
Idealne na niedzielny obiad! Super pomysł 🙂
Rewelacyjne zdjęcia jak zawsze!
Dziękuję ślicznie Agnieszko 🙂 Roladki oczywiście polecam 🙂
Lubię faszerować i drób, i wieprzowinę porem – pod wpływem temperatury niemal się rozpływa 🙂
Całkowicie się z tym zgadzam 🙂 Smakuje pysznie i jest taki delikatny 🙂
Dobry obiad na niedzielę dla mięsożernej rodziny 🙂
Dokładnie tak 🙂
Fajny pomysł, można faszerować czymś innym, np. suszonymi pomidorami.
Pewnie, że można 🙂 Roladki to bardzo uniwersalne jedzonko 🙂
Zgłodniałam:p
Bardzo mnie to cieszy 🙂
Wyglądają ciekawie i faktycznie można dodać coś czerwonego dla kontrastu 🙂
Oczywiście, że można 🙂
Apetycznie wyglądają 🙂
Pięknie dziękuję Ewuniu 🙂
Za porem nie przepadam, ale dużą zaletą takich roladek jest możliwość eksperymentowania z farszem 🙂
Dokładnie tak 🙂 Można eksperymentować 🙂
Nigdy ich wcześniej nie widziałam.
Wydają się naprawdę, naprawdę fajne.
Idealne na weekendowy obiad.
Pozdrawiam niedzielnie 😉
Smakują obłędnie 🙂 Jeśli lubisz por to będą Ci smakować takie roladki 🙂
Pozdrowionka serdeczne 🙂
o! CZasami coś takiego sie u nas na obiad pojawiało
Na pewno smakowało każdemu 🙂
Dawno,dawno temu pora traktowalam po macoszemu !!! ale od jakiegos czasu odkrylam jaki ma fantastyczny smak ,pelen slodyczy :))) W kazdym razie takiej wersji roladek nie znalam i bardzo,bardzo sie ciesze,ze dzieki Tobie kolejny raz odkrywam cos nowego 🙂 Jestes wyjatkowa inspiracja,Aniu:) Dziekuje Ci ,ze nia jestes 🙂 pozdrawiam Renata
Kolejny raz pięknie dziękuję za miłe słowa Renatko, wiele dla mnie znaczą 🙂
Pozdrowionka serdeczne 🙂
Uwielbiam roladki 🙂
Ja również bardzo lubię 🙂 Te smakują świetnie, polecam wypróbować 🙂
O 😉 Ciekawy pomysł na obiad! Zawsze to coś innego niż zwykle 😉
Dziękuję, smakuje rewelacyjnie 🙂 Polecam 🙂
Kiedyś nie lubiłam pora, ale bardzo go polubiłam 🙂 Danie wygląda bardzo apetycznie!!!
Pięknie dziękuję i oczywiście polecam wypróbować 🙂
Takiego wypełnienia jeszcze nie znałam!
Jest mega pyszne, gorąco polecam 🙂
Idealna propozycja na niedzielny obiad! 🙂
Dziękuję ślicznie 🙂
mięsa nie jadam, ale mój facet taki by z chęcią zjadł 😉
Przygotuj dla Twojego faceta 🙂
Ciekawy pomysł na obiad :))
Pięknie dziękuję 🙂
Wyglądają bardzo apetycznie, mniam 🙂
Dziękuję ślicznie i oczywiście polecam 🙂
Lubię roladki, zawsze coś w sobie mają 😉
To prawda 🙂 Są pyszne 🙂
Roladki wyszły ci po mistrzowsku 🙂
Dziękuję ślicznie Aniu 🙂
Bardzo lubię farsz z porów. Kiedyś bardzo często robiłam kotlety schabowe nadziewane smażonymi porami. Przepyszne. Twoje roladki wyglądają obłędnie:)
Dziękuję ślicznie Dorotko 🙂
Roladki uwielbiam, bo są takie uniwersalne!
To prawda 🙂
Uwielbiam pora 😉 Muszę coś z nim wykombinować, bo dawno nie jadłam 😉
Wykombinuj, bo por jest pyszny 🙂
Roladek dawno nie robiłam , chętnie zasugeruję sie Twoim przepisem 🙂
Gorąco polecam 🙂 Są pyszne 🙂
Mniam!
Oj tak i to bardzo mniam 🙂
oo jak to pysznie wygląda
moje chłopaki pewnie by się zajadali !
mięsko przede wwszytskim !
Smakuje rewelacyjnie, polecam wypróbować przepis 🙂
poproszę na jutrzejszy obiadek :*
Nie ma sprawy 😉 Da się zrobić 😀
Roladek w takiej wersji jeszcze nie jadłam
Koniecznie wypróbuj, bo są świetne 🙂
może jutro zrobię takie na obiad? 🙂
Polecam, smakują wybornie 🙂
Boskie, tęsknie na nie spoglądam, bo ja dziś wyjątkowo miałam bezmięsny obiad.
Bezmięsne obiadki tez są smaczne 🙂
A widzisz, nie zrobiłam dziś tej sałatki, o której Ci pisałam, brakło paru składników – no nic, dokupię i się wezmę 🙂
A roladki mniam 😀
Dziękuję pięknie, a sałatkę oczywiście polecam 🙂
Z boczkiem to musi być palce lizać 🙂
Smakuje obłędnie 🙂 Wypróbujcie 🙂
Pysznie to wygląda 🙂 i mogłabym sobie takie zjeść na obiadek choć dziś miałam karkówkę 🙂
Karkóweczkę też lubię i to bardzo 🙂
Ależ wspaniały obiadek☺
Pięknie dziękuję 🙂
Pyszne roladki, mojemu mężowi na pewno posmakują 😊
Bardzo się ciesze i oczywiście gorąco polecam 🙂
Tak jak ktoś napisał powyżej ja również pora traktowałam jako warzywo takie nie do zjedzenia. A później odkryłam surówkę z pora i się nim zachwyciłam. Choć surówka ma dość ostry smak to jednak nadaje daniu fajnego posmaku. Spróbuje również wykonać por Twoją metodą, nigdy nie zaszkodzi różnorodność w naszym menu.
Pozdrawiam i życzę przyjemnego tygodnia.
Ja zawsze bardzo lubiłam por, a smażony, czy w roladkach jest łagodniejszy niż w sałatce, smaczny, ale nie tak intensywny jak cebula 🙂
Pozdrawiam i również życzę miłego tygodnia 🙂
Pyszne roladki, bardzo lubię połączenie mięsa z porem 🙂
Ja też bardzo lubię 🙂 Jest mega pyszne 🙂
Wyglądają bardzo smacznie.
Dziękuję ślicznie i oczywiście polecam 🙂
Cudowny pomysł, zwłaszcza z tym dwojako użytym porem. Pysznie Aniu 🙂
Dziękuję pięknie 🙂 Całość smakuje wybornie 🙂
Boczek i por to jest to, co lubię, choć i w innym wydaniu roladki są równie dobre.
Roladki są tak uniwersalne, że można zmieniając nadzienie mieć wiele różnych dań 🙂
Bardzo smakowity pomysł 😉
Pięknie dziękuję Olu i oczywiście polecam 🙂
Pyszny obiadek, aż człowiek robi się głodny od samego patrzenia 😉
Dziękuję, bardzo mi miło to czytać 🙂
U Ciebie zawsze coś pysznego znajdę i bardzo często podpatrzę:))Pozdrawiam serdecznie:))
Bardzo się cieszę Reniu 🙂
Pozdrawiam serdecznie 🙂
jakie pyszne:)
Pięknie dziękuję 🙂
Uwielbiam takie roladki 🙂 Ale z porem nigdy nie robiłam, chętnie zamienię te składniki, które na ogół używam na pora:)
Wypróbuj, takie roladki są mega pyszne 🙂
Pyszna propozycja na obiad 🙂
Ślicznie dziękuję 🙂
Chyba nie moja bajka, a może tylko uprzedzona jestem? 😜
Stawiam na uprzedzenie, bo por w tych roladkach smakuje obłędnie 🙂
Mega apetyczne danie 🙂
Pięknie dziękuję 🙂
Bardzo apetyczne danie 🙂
Ślicznie dziękuję 🙂
Za porem nie przepadam, ale ten obiadek wygląda bardzo apetycznie 🙂
Pięknie dziękuję 🙂
Bardzo lubię roladki wieprzowe 🙂 Bardzo lubię dodatek sera do roladek. Pyszne roladki Pani zrobiła 😉
Pozdrawiam,
Patryk
Pięknie dziękuję i polecam wypróbować przepis 🙂 Są mega pyszne 🙂
Pozdrawiam 🙂