
Filet w panierce z parmezanu o moja kolejna propozycja na pyszny kotlet z piersi kurczaka, ale w innej niż tradycyjna panierce.
Soczyste mięso drobiowe i panierka z tartej bułki i sera parmezan.
Całość niesamowicie smaczna, lekko serowa i prosta w przygotowaniu.
Na pewno przypadnie do gustu miłośnikom serów i niecodziennych panierek 🙂
Gorąco zachęcam do przygotowania 🙂
Przepis na dwie porcje dania Filet w panierce z parmezanu.
SKŁADNIKI:
1 bardzo duży pojedynczy filet z piersi kurczak lub dwa mniejsze
sól
czarny pieprz mielony
1 jajko
4 czubate łyżki tartej bułki
40 g sera parmezan
masło klarowane lub olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Filet z piersi kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i przekroić wzdłuż ( mniejsze filety pozostawić w całości ).
Mięso drobiowe lekko rozbić przy pomocy tłuczka.
Oprószyć solą i czarnym pieprzem mielonym.
Do miseczki wbić jajko, posolić i rozkłócić.
Ser parmezan zatrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Na talerz wsypać tartą bułkę, dodać do niej starty ser, dokładnie wymieszać.
Filety z piersi kurczaka panierować w jajku, a następnie w tartej bułce wymieszanej z tartym serem.
Na patelni rozgrzać masło klarowane lub olej i na gorący tłuszcz włożyć panierowane kotlety.
Smażyć na średniej mocy palnika z każdej strony na złoty kolor.
Po usmażeniu zdjąć na papierowy ręcznik żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Filet w panierce z parmezanu podawać z ulubionymi dodatkami – u mnie ziemniaczki, roszponka i pomidorki 🙂
Ciekawy pomysł na panierkę 🙂
Ślicznie dziękuję i polecam 😊
Ciekawa jestem takiej panierki, bo nigdy nie dodawałam do kotletów parmezanu 🙂
Wypróbuj, smakuje świetnie 😊
What a wonderful dish and looks great. Thanks for sharing.
🙂
Mam kawałek sera typu parmezan w lodówce… kusisz mnie dziś Aniu niezmiernie swoim przepisem!
Przygotuj takie danie, jest mega smaczne 😊
Chętnie spróbuję 🙂
Gorąco polecam 😊
Smacznie wygląda 🙂 z tym parmezanem musie być rewelacyjny smak 🙂 miłego dnia 🙂
Dziękuję pięknie i zachęcam do wypróbowania 😊
Miłego dzionka 😊
a ja mam ostatnio smaka na rybkę <3
Ja uwielbiam mięso 😄
Pyszny pomysł na panierkę 🙂
Ślicznie dziękuję 😊
wygląda smakowicie;))
Dziękuję bardzo 😊
Bardzo lubię mięso w panierce, choć ostatnio często zmieniam bułkę na mielone orzechy lub migdały
Ja również lubię panierki z orzechów i migdałów 🙂
Bardzo ciekawy przepis na panierkę z wykorzystaniem parmezanu 🙂 miłego dnia Aniu ;):)
Dziękuję pięknie Madziu i wzajemnie życzę miłego dnia 🙂
Ja jestem serowiec więc pewnością by mi smakowało :*
Mam nadzieję, że by Ci smakowało 🙂
Wypróbuj Aniu 🙂
Mniammmmmm:)
pozdrawiam serdecznie z nad filiżanki kawy:)
Ja również serdecznie pozdrawiam 🙂
o kurcze, nigdy nie pomyślałam o tym, żeby panierować mięso w parmezanie! 🙂
A widzisz? 🙂 Wypróbuj, smakuje genialnie 🙂
Prosty pomysł, a smak od razu inny, smakowicie 🙂
Dziękuję bardzo 🙂
bardzo lubię takie filety z kurczaka, są pyszne <3
To prawda, smakują rewelacyjnie 🙂
Parmezan jesr super☺
Oj tak, świetnie sprawdza się jako dodatek do wielu dań 🙂
Aniu podziwiam umiejętności i twoje pomysły, kotlet bardzo apetyczny, buziaki.
Dziękuję pięknie Jolu 🙂
Uściski 🙂
Uwielbiam parmezan pod każdą postacią, więc w tym daniu na pewno przypadł by mi także do gustu!
Bardzo się ciesze i zachęcam do wypróbowania 🙂
Jeszcze nigdy nie jadłyśmy parmezanu 🙂 Musimy to nadrobić 🙂
Koniecznie, bo smakuje świetnie 🙂
Z taką panierką jeszcze nie jadłam kotletów. Brzmi przepysznie 🙂
Wypróbuj panierkę, bo jest świetna 🙂
Z taką panierką mięso smakuje świetnie 🙂 Szczególnie w towarzystwie lekkiej sałatki.
Dokładnie tak Malwinko 🙂
A mnie zachwyciła kompozycja na talerzu, wszak jemy oczami 🙂
Bardzo się cieszę Joasiu 🙂
Nudny filet z kurczaka zyskał światowe życie!
Bardzo mi się podoba.
Bardzo się cieszę, że Ci się podoba i zachęcam do przygotowania 🙂
O tak! Pyszny i pożywny filet w aromatycznej i wyrazistej panierce 😀 Niebo! <3 😀
Dziękuję ślicznie Kasiu 🙂
Ostatnio dodaję do potraw (szczególnie warzyw) sporo parmezanu. Kiedy ś wydawało mi się, że ten ser “pasuje” do makaronów i pizzy. Jakże się myliłam. Twój filet wygląda przepysznie:)
Dziękuję ślicznie, a parmezan pasuje świetnie do różnych dań 🙂
Przepyszny musi być taki filecik 😀
Jest mega smaczny 🙂
Znam, robię – jest pyszne 🙂
To prawda, smakuje wybornie 🙂
Robiłam kiedyś mięso w takiej serowej panierce. Smakuje świetnie:)
Oj tak, serowe panierki są rewelacyjne 🙂
Ciekawy pomysł na panierkę, chętnie go wypróbuję bo bardzo lubię parmezan 😀
Chyba powinnam przestać tu zaglądać, bo zawsze robię się głodna 🙂
Bardzo mnie cieszy, że robisz się głodna 🙂 To dla mnie dobry znak 🙂
Pani ma same fajne pomysły na przyrządzenie różnych dań i ciast 🙂 Pysznie wygląda ten filet 🙂
Pozdrawiam,
Patryk
Dziękuje pięknie Patryku 🙂 Smakuje genialnie 🙂
Pozdrawiam serdecznie 🙂
Oooo, nie znałam tej panierki, na pewno dodaje smaku. Wykorzystam pomysł 🙂
Wykorzystaj, bo jest mega pyszna 🙂
Znowu coś dobrego! ♥
Dziękuję ślicznie 🙂
bardzo apetycznie wygląda, schrupałabym go 🙂 Buziaczki 🙂
Jest mega pyszny 🙂
Uściski przesyłam 🙂
Zgłodniałam i to na maksa ;p
Bardzo mnie to cieszy 🙂
Pyszne mięsko 🙂
Ślicznie dziękuję 🙂
Panierka z parmezanem -brzmi pysznie 🙂
I smakuje rewelacyjnie 🙂
Niby proste danie a jak potrafi pięknie wyglądać 🙂
Dziękuję ślicznie 🙂
Nie skomplikowane a wyglada bardzo efektownie!
Dziękuję ślicznie 🙂
Danie prezentuje się pysznie 🙂 Ja jeszcze przed obiadem, więc mi aż w brzuchu zaburczało na widok takich pyszności 😉
To dla mnie bardzo dobry znak 🙂
Świetny pomysł na panierkę 🙂
Dziękuję bardzo 🙂
Zapewne trzeba uważać żeby parmezan się nie przypalił, bo ma tendencje, ale smak super, wyobrażam sobie. Fajny przepis.
To prawda, smak jest rewelacyjny 😊 Dziękuję 😊