Deser ryżowy z brzoskwiniami

Deser ryżowy z brzoskwiniami
Deser ryżowy z brzoskwiniami

Deser ryżowy z brzoskwiniami to łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny deser.

Świetne urozmaicenie menu, doskonały sposób na wykorzystanie ryżu, którego nie wykorzystaliśmy po przygotowaniu dania obiadowego.

Ryż i mus z brzoskwiń świetnie się komponują i wyśmienicie smakują.

 

Przepis na cztery porcje deseru ryżowego z brzoskwiniami.

 

SKŁADNIKI:

3/4 szklanki suchego ryżu

sól

1 puszka brzoskwiń w syropie

PRZYGOTOWANIE:

Brzoskwinie odsączyć ( soku nie wylewać ), jedną połowę brzoskwini odłożyć do dekoracji.

Pozostałe brzoskwinie zblendować na mus.

Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie.

Sok z brzoskwiń zagotować, przełożyć do soku ugotowany ryż i pozostawić w gorącym soku na kilka minut, następnie odsączyć.

Układać w pucharkach warstwami – mus brzoskwiniowy, ryż, mus brzoskwiniowy i tak do wyczerpania składników.

Deser ryżowy z brzoskwiniami udekorować pozostawioną połową brzoskwini.

Deser ryżowy z brzoskwiniami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.