Sałatka z serem i pieczarkami marynowanymi

Sałatka z serem i pieczarkami marynowanymi
Sałatka z serem i pieczarkami marynowanymi

Sałatka z serem i pieczarkami marynowanymi to pyszna sałatka na każdą okazję, ale i bez okazji smakuje równie dobrze.

Ser, szynka, jajka, pieczarki marynowane, a całość w majonezie.

Taką sałatkę przygotujecie w mniej niż pół godziny, więc będzie idealna aby poczęstować niespodziewanych gości 🙂

Sałatka z serem i pieczarkami marynowanymi smakuje świetnie, zachęcam do wypróbowania przepisu 🙂

 

Przepis na średnią miskę sałatki z serem i pieczarkami marynowanymi.

 

SKŁADNIKI:

4 jajka

250 g pieczarek marynowanych ( waga po odsączeniu )

250 g żółtego sera

250 g szynki konserwowej

1/2 puszki groszku konserwowego

1/2 pęczka szczypiorku

3 łyżki majonezu

sól

czarny pieprz mielony

 

PRZYGOTOWANIE:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać, a następnie pokroić w kostkę i przełożyć do miski.

Ser żółty i szynkę konserwową pokroić w kosteczkę i dodać do miski z pokrojonymi jajkami.

Pieczarki marynowane odsączyć i lekko osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie pokroić w kostkę i dodać do miski z pozostałymi składnikami.

Groszek konserwowy dokładnie odsączyć i dodać do miski z sałatką.

Szczypiorek oczyścić, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać, a następnie przełożyć do pozostałych składników.

Całość doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem mielonym, wymieszać.

Dodać majonez i dokładnie wymieszać.

Sałatka z serem i pieczarkami marynowanymi najlepiej smakuje schłodzona.

Sałatka z serem i pieczarkami marynowanymi

Sałatka z serem i pieczarkami marynowanymi

86 odpowiedzi do “Sałatka z serem i pieczarkami marynowanymi”

  1. Musi być pyszna!
    Jeśli mam być szczera to nawet teraz bym Ci podkradła porcyjkę.
    Coś mi się wydaje, że smakuje obłędnie!
    Pozdrowionka! 🙂

    1. Może lepszą opcją byłyby ogórki konserwowe jeśli nie lubisz pieczarek, bo dodatek marynowanych pieczarek ma dać właśnie ten kwaśny smaczek 😊

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.